Substantiv
madvare
noget der tjener som føde for mennesker
I en sætning
- Hvis jeg kun havde ét fødemiddel, tror jeg, jeg ville vælge kartofler, fordi de smager godt og er sunde
- Nældefeber .. kan fremkaldes af forskellige fødeemner, som har en vis forbindelse med pollen
Underbegreber
- afgrøde: planter (af en bestemt slags) som dyrkes med henbl ...
- bag, bagværk og brød: noget der er bagt, især kager
- blæksprutte: dette dyr brugt som madvare
- brød: bestemt mængde (af noget spiseligt) der er formet ...
- creme: sød, gullig masse af æg, sukker, mælk, mel m.m. de ...
- creme: tyktflydende masse af fødevarer der er pisket el. ...
- dej: blød el. flydende masse der typisk består af mel, ...
- delikatesse: lækker og velsmagende mad- el. drikkevare
- drys: madvare i finkornet el. findelt form, beregnet til ...
- dybfrost og frostvare: fødevare(r) der er konserveret vha. dybfrysning
- dybfrostvare: (ingen definition)
- eddike: syreholdig væske der bruges i husholdningen, fx ti ...
- energibombe: noget der indeholder meget energi, fx en fødevare ...
- ernæring: fødemiddel, især med tanke på indhold af næringsst ...
- fedt: blød masse af denne type, el. en tilsvarende lavet ...
- ferskvare: (ingen definition)
- fisk, fiskekød, konsumfisk og spisefisk: dette dyr brugt som madvare
- fiskebolle: (ingen definition)
- fiskeprodukt: (føde)vare fremstillet af fisk
- dyrefoder, foder og foderstof: føde der gives til husdyr og kæledyr
- frugt: sød og kødfuld plantedel som spises som dessert el ...
- fuldkornsprodukt: (ingen definition)
- fyld: (tilberedte) fødevarer som lægges ind i, mellem el ...
- gelé: frugtsaft, suppe el. sky der er stivnet til en hal ...
- godte, guf, knas, konfekture, slik, slikkeri, snold og sukkergodt: søde sager der spises som mellemmåltid, og hvis in ...
- grønt og grøntsag: plante el. plantedel der bruges i madlavningen som ...
- hermetik: fødevarer i hermetisk lukkede beholdere
- honning: sød, klæbrig, gylden masse som bier danner af blom ...
- husblas og husblasblad: (ingen definition)
- is: frossent drikkevand, fx i terninger, brugt som køl ...
- jævning: blanding af mel og væske der bruges til at jævne s ...
- kaffeerstatning: produkt hvoraf man kan lave en varm drik der minde ...
- kakao: brunt pulver fremstillet af ristede og formalede k ...
- kaloriebombe: madvare el. madret der indeholder (for) mange kalo ...
- kerne: hårdt frø, især af kornplanter el. i nødder, frugt ...
- kokosmælk: flydende frøhvide i en kokosnød, som under modning ...
- kolesterolbombe: madvare el. madret der indeholder for meget kolest ...
- kolonialvare: (langtidsholdbart) levnedsmiddel som man kan købe ...
- korn og kornprodukt: modne frø fra en sådan plante brugt til fødevarer, ...
- krydderi: tørrede, pulveriserede, revne el. hakkede plantede ...
- kød og kødvare: dyrs muskelvæv brugt som madvare
- linse: fladt, rundt og meget proteinholdigt frø som tørre ...
- mandel: aflangt, fedtholdigt frø fra mandeltræets stenfrug ...
- mel: fødemiddel bestående af kerner fra korn der er mal ...
- mel: pulver bestående af et findelt levnedsmiddel
- miks: blanding af nøje afmålte ingredienser til fx en ka ...
- modermælkserstatning: (pulver)produkt fremstillet af komælk og med en ke ...
- morgenmadsprodukt: korn (fx majs, hvede el. havre) der er valset, ris ...
- mos: grødagtig masse af kogte el. mosede frugter el. gr ...
- mælkeprodukt: mad- el. drikkevare der især består af mælk
- nød: den spiselige kerne fra en sådan frugt, især fra h ...
- panade: blanding af andre ingredienser brugt på tilsvarend ...
- panade: jævn masse af rasp, brødkrummer el. mel rørt med v ...
- pasta: madvare som er fremstillet af mel og æg el. vand o ...
- plade: (rektangulært og) jævnt, tykt stykke af et ensarte ...
- puré: masse af findelte el. mosede grøntsager el. frugte ...
- pålæg: madvarer som man lægger el. smører på udskåret brø ...
- rogn: en sådan masse af æg brugt som madvare, fx kogt el ...
- røgvare: madvare der er konserveret ved røgning
- sag: mad- el. drikkevarer
- skaldyr: krebsdyr el. musling brugt som madvare
- slagtervare: (ingen definition)
- smørbolle: sammenrørt masse af blødgjort fedtstof og mel der ...
- snack: lille, som regel salt og tør madvare som man spise ...
- spisesvamp: (ingen definition)
- stang: aflangt (udrullet el. udskåret) stykke slik, bagvæ ...
- stenbiderrogn: rogn fra stenbider, der sælges saltet og farvet un ...
- sukat: syltede skaller fra visse tykskallede citrusfrugte ...
- sukker: sødtsmagende produkt som består af kulhydratet sak ...
- sveske: sød, tørret blomme som er sort, rynket og fedtet o ...
- tilbehør: mad, fx grøntsager el. brød, der serveres til en r ...
- tofu: fast, hvid masse der er fremstillet af sojabønner ...
- torskerogn: rogn fra torsk
- vitaminbombe: madvare el. madret der indeholder mange vitaminer
- æg: æg fra en fugl, især en høne, brugt som madvare
- æggeblomme og blomme: den inderste, gule del af et (hønse)æg, omgivet af ...
- æggehvide og hvide: klar, geleagtig substans der omgiver æggeblommen i ...
- æggemasse: masse af piskede æg (evt. tilsat mælk, mel, sukker ...