Substantiv

dej

blød el. flydende masse der typisk består af mel, ...

I en sætning

  • Sæt dejen til hævning et lunt sted i 2 timer. Slå dejen sammen og form den til 16-20 kuvertbrød eller boller

Placering

dej har 4 overbegreber (fødemiddelfødenæringmasse)

Alignering

Det Engelske Wordnet har begreber der svarer til det Danske:
  • (Engelsk) dough: a flour mixture stiff enough to knead or roll

Underbegreber

  • beignetdej: dej af hvedemel, æg, mælk, fedtstof og krydderier ...
  • bolledej: dej til at bage boller af
  • brøddej: dej der bages til brød
  • butterdej: dej af mel, fedtstof og vand der udrulles flere ga ...
  • dejplade: stykke udrullet dej
  • fillodej: tyndt udrullet dej af mel og vand der foldes om fy ...
  • franskbrødsdej: (ingen definition)
  • gærdej: dej der indeholder gær og skal hæve inden bagninge ...
  • kagedej: dej til at bage kage(r) af
  • mørdej: dej der er lavet af fedtstof smuldret i mel (og ev ...
  • pandekagedej: (ingen definition)
  • pizzadej: (ingen definition)
  • surdej: dej som man gemmer og anvender som hævemiddel i de ...
  • tærtedej: (ingen definition)
  • vaffeldej: (ingen definition)

Egenskaber

Madvare, Artefakt og Substans