Substantiv

fødeemne

noget der tjener som føde for mennesker

I en sætning

  • Hvis jeg kun havde ét fødemiddel, tror jeg, jeg ville vælge kartofler, fordi de smager godt og er sunde
  • Nældefeber .. kan fremkaldes af forskellige fødeemner, som har en vis forbindelse med pollen

Placering

fødeemne har 3 overbegreber (fødenæringmasse)

Underbegreber

  • afgrøde: planter (af en bestemt slags) som dyrkes med henbl ...
  • bag, bagværk og brød: noget der er bagt, især kager
  • blæksprutte: dette dyr brugt som madvare
  • brød: bestemt mængde (af noget spiseligt) der er formet ...
  • creme: sød, gullig masse af æg, sukker, mælk, mel m.m. de ...
  • creme: tyktflydende masse af fødevarer der er pisket el. ...
  • dej: blød el. flydende masse der typisk består af mel, ...
  • delikatesse: lækker og velsmagende mad- el. drikkevare
  • drys: madvare i finkornet el. findelt form, beregnet til ...
  • dybfrost og frostvare: fødevare(r) der er konserveret vha. dybfrysning
  • dybfrostvare: (ingen definition)
  • eddike: syreholdig væske der bruges i husholdningen, fx ti ...
  • energibombe: noget der indeholder meget energi, fx en fødevare ...
  • ernæring: fødemiddel, især med tanke på indhold af næringsst ...
  • fedt: blød masse af denne type, el. en tilsvarende lavet ...
  • ferskvare: (ingen definition)
  • fisk, fiskekød, konsumfisk og spisefisk: dette dyr brugt som madvare
  • fiskebolle: (ingen definition)
  • fiskeprodukt: (føde)vare fremstillet af fisk
  • dyrefoder, foder og foderstof: føde der gives til husdyr og kæledyr
  • frugt: sød og kødfuld plantedel som spises som dessert el ...
  • fuldkornsprodukt: (ingen definition)
  • fyld: (tilberedte) fødevarer som lægges ind i, mellem el ...
  • gelé: frugtsaft, suppe el. sky der er stivnet til en hal ...
  • godte, guf, knas, konfekture, slik, slikkeri, snold og sukkergodt: søde sager der spises som mellemmåltid, og hvis in ...
  • grønt og grøntsag: plante el. plantedel der bruges i madlavningen som ...
  • hermetik: fødevarer i hermetisk lukkede beholdere
  • honning: sød, klæbrig, gylden masse som bier danner af blom ...
  • husblas og husblasblad: (ingen definition)
  • is: frossent drikkevand, fx i terninger, brugt som køl ...
  • jævning: blanding af mel og væske der bruges til at jævne s ...
  • kaffeerstatning: produkt hvoraf man kan lave en varm drik der minde ...
  • kakao: brunt pulver fremstillet af ristede og formalede k ...
  • kaloriebombe: madvare el. madret der indeholder (for) mange kalo ...
  • kerne: hårdt frø, især af kornplanter el. i nødder, frugt ...
  • kokosmælk: flydende frøhvide i en kokosnød, som under modning ...
  • kolesterolbombe: madvare el. madret der indeholder for meget kolest ...
  • kolonialvare: (langtidsholdbart) levnedsmiddel som man kan købe ...
  • korn og kornprodukt: modne frø fra en sådan plante brugt til fødevarer, ...
  • krydderi: tørrede, pulveriserede, revne el. hakkede plantede ...
  • kød og kødvare: dyrs muskelvæv brugt som madvare
  • linse: fladt, rundt og meget proteinholdigt frø som tørre ...
  • mandel: aflangt, fedtholdigt frø fra mandeltræets stenfrug ...
  • mel: fødemiddel bestående af kerner fra korn der er mal ...
  • mel: pulver bestående af et findelt levnedsmiddel
  • miks: blanding af nøje afmålte ingredienser til fx en ka ...
  • modermælkserstatning: (pulver)produkt fremstillet af komælk og med en ke ...
  • morgenmadsprodukt: korn (fx majs, hvede el. havre) der er valset, ris ...
  • mos: grødagtig masse af kogte el. mosede frugter el. gr ...
  • mælkeprodukt: mad- el. drikkevare der især består af mælk
  • nød: den spiselige kerne fra en sådan frugt, især fra h ...
  • panade: blanding af andre ingredienser brugt på tilsvarend ...
  • panade: jævn masse af rasp, brødkrummer el. mel rørt med v ...
  • pasta: madvare som er fremstillet af mel og æg el. vand o ...
  • plade: (rektangulært og) jævnt, tykt stykke af et ensarte ...
  • puré: masse af findelte el. mosede grøntsager el. frugte ...
  • pålæg: madvarer som man lægger el. smører på udskåret brø ...
  • rogn: en sådan masse af æg brugt som madvare, fx kogt el ...
  • røgvare: madvare der er konserveret ved røgning
  • sag: mad- el. drikkevarer
  • skaldyr: krebsdyr el. musling brugt som madvare
  • slagtervare: (ingen definition)
  • smørbolle: sammenrørt masse af blødgjort fedtstof og mel der ...
  • snack: lille, som regel salt og tør madvare som man spise ...
  • spisesvamp: (ingen definition)
  • stang: aflangt (udrullet el. udskåret) stykke slik, bagvæ ...
  • stenbiderrogn: rogn fra stenbider, der sælges saltet og farvet un ...
  • sukat: syltede skaller fra visse tykskallede citrusfrugte ...
  • sukker: sødtsmagende produkt som består af kulhydratet sak ...
  • sveske: sød, tørret blomme som er sort, rynket og fedtet o ...
  • tilbehør: mad, fx grøntsager el. brød, der serveres til en r ...
  • tofu: fast, hvid masse der er fremstillet af sojabønner ...
  • torskerogn: rogn fra torsk
  • vitaminbombe: madvare el. madret der indeholder mange vitaminer
  • æg: æg fra en fugl, især en høne, brugt som madvare
  • æggeblomme og blomme: den inderste, gule del af et (hønse)æg, omgivet af ...
  • æggehvide og hvide: klar, geleagtig substans der omgiver æggeblommen i ...
  • æggemasse: masse af piskede æg (evt. tilsat mælk, mel, sukker ...

Egenskaber

Madvare