Substantiv
fødevare
noget der tjener som føde for mennesker
I en sætning
- Hvis jeg kun havde ét fødemiddel, tror jeg, jeg ville vælge kartofler, fordi de smager godt og er sunde
- Nældefeber .. kan fremkaldes af forskellige fødeemner, som har en vis forbindelse med pollen
Underbegreber
-
afgrøde:
planter (af en bestemt slags) som dyrkes med henbl ...
-
bag, bagværk og brød:
noget der er bagt, især kager
-
blæksprutte:
dette dyr brugt som madvare
-
brød:
bestemt mængde (af noget spiseligt) der er formet ...
-
creme:
sød, gullig masse af æg, sukker, mælk, mel m.m. de ...
-
creme:
tyktflydende masse af fødevarer der er pisket el. ...
-
dej:
blød el. flydende masse der typisk består af mel, ...
-
delikatesse:
lækker og velsmagende mad- el. drikkevare
-
drys:
madvare i finkornet el. findelt form, beregnet til ...
-
dybfrost og frostvare:
fødevare(r) der er konserveret vha. dybfrysning
-
dybfrostvare:
(ingen definition)
-
eddike:
syreholdig væske der bruges i husholdningen, fx ti ...
-
energibombe:
noget der indeholder meget energi, fx en fødevare ...
-
ernæring:
fødemiddel, især med tanke på indhold af næringsst ...
-
fedt:
blød masse af denne type, el. en tilsvarende lavet ...
-
ferskvare:
(ingen definition)
-
fisk, fiskekød, konsumfisk og spisefisk:
dette dyr brugt som madvare
-
fiskebolle:
(ingen definition)
-
fiskeprodukt:
(føde)vare fremstillet af fisk
-
dyrefoder, foder og foderstof:
føde der gives til husdyr og kæledyr
-
frugt:
sød og kødfuld plantedel som spises som dessert el ...
-
fuldkornsprodukt:
(ingen definition)
-
fyld:
(tilberedte) fødevarer som lægges ind i, mellem el ...
-
gelé:
frugtsaft, suppe el. sky der er stivnet til en hal ...
-
godte, guf, knas, konfekture, slik, slikkeri, snold og sukkergodt:
søde sager der spises som mellemmåltid, og hvis in ...
-
grønt og grøntsag:
plante el. plantedel der bruges i madlavningen som ...
-
hermetik:
fødevarer i hermetisk lukkede beholdere
-
honning:
sød, klæbrig, gylden masse som bier danner af blom ...
-
husblas og husblasblad:
(ingen definition)
-
is:
frossent drikkevand, fx i terninger, brugt som køl ...
-
jævning:
blanding af mel og væske der bruges til at jævne s ...
-
kaffeerstatning:
produkt hvoraf man kan lave en varm drik der minde ...
-
kakao:
brunt pulver fremstillet af ristede og formalede k ...
-
kaloriebombe:
madvare el. madret der indeholder (for) mange kalo ...
-
kerne:
hårdt frø, især af kornplanter el. i nødder, frugt ...
-
kokosmælk:
flydende frøhvide i en kokosnød, som under modning ...
-
kolesterolbombe:
madvare el. madret der indeholder for meget kolest ...
-
kolonialvare:
(langtidsholdbart) levnedsmiddel som man kan købe ...
-
korn og kornprodukt:
modne frø fra en sådan plante brugt til fødevarer, ...
-
krydderi:
tørrede, pulveriserede, revne el. hakkede plantede ...
-
kød og kødvare:
dyrs muskelvæv brugt som madvare
-
linse:
fladt, rundt og meget proteinholdigt frø som tørre ...
-
mandel:
aflangt, fedtholdigt frø fra mandeltræets stenfrug ...
-
mel:
fødemiddel bestående af kerner fra korn der er mal ...
-
mel:
pulver bestående af et findelt levnedsmiddel
-
miks:
blanding af nøje afmålte ingredienser til fx en ka ...
-
modermælkserstatning:
(pulver)produkt fremstillet af komælk og med en ke ...
-
morgenmadsprodukt:
korn (fx majs, hvede el. havre) der er valset, ris ...
-
mos:
grødagtig masse af kogte el. mosede frugter el. gr ...
-
mælkeprodukt:
mad- el. drikkevare der især består af mælk
-
nød:
den spiselige kerne fra en sådan frugt, især fra h ...
-
panade:
blanding af andre ingredienser brugt på tilsvarend ...
-
panade:
jævn masse af rasp, brødkrummer el. mel rørt med v ...
-
pasta:
madvare som er fremstillet af mel og æg el. vand o ...
-
plade:
(rektangulært og) jævnt, tykt stykke af et ensarte ...
-
puré:
masse af findelte el. mosede grøntsager el. frugte ...
-
pålæg:
madvarer som man lægger el. smører på udskåret brø ...
-
rogn:
en sådan masse af æg brugt som madvare, fx kogt el ...
-
røgvare:
madvare der er konserveret ved røgning
-
sag:
mad- el. drikkevarer
-
skaldyr:
krebsdyr el. musling brugt som madvare
-
slagtervare:
(ingen definition)
-
smørbolle:
sammenrørt masse af blødgjort fedtstof og mel der ...
-
snack:
lille, som regel salt og tør madvare som man spise ...
-
spisesvamp:
(ingen definition)
-
stang:
aflangt (udrullet el. udskåret) stykke slik, bagvæ ...
-
stenbiderrogn:
rogn fra stenbider, der sælges saltet og farvet un ...
-
sukat:
syltede skaller fra visse tykskallede citrusfrugte ...
-
sukker:
sødtsmagende produkt som består af kulhydratet sak ...
-
sveske:
sød, tørret blomme som er sort, rynket og fedtet o ...
-
tilbehør:
mad, fx grøntsager el. brød, der serveres til en r ...
-
tofu:
fast, hvid masse der er fremstillet af sojabønner ...
-
torskerogn:
rogn fra torsk
-
vitaminbombe:
madvare el. madret der indeholder mange vitaminer
-
æg:
æg fra en fugl, især en høne, brugt som madvare
-
æggeblomme og blomme:
den inderste, gule del af et (hønse)æg, omgivet af ...
-
æggehvide og hvide:
klar, geleagtig substans der omgiver æggeblommen i ...
-
æggemasse:
masse af piskede æg (evt. tilsat mælk, mel, sukker ...
Egenskaber
Madvare