Substantiv

madret

mad som er tilberedt el. anrettet for sig selv, og ...

Synonymer

ret

I en sætning

  • Restauranten byder på tre menuer à tre retter, en lille til 148 kr., en stor til 275 kr. og den helt store Grand Menu til 395 kr.

Placering

madret har 3 overbegreber (fødenæringmasse)

Alignering

Det Engelske Wordnet har begreber der svarer til det Danske:
  • (Engelsk) dish: a particular item of prepared food

Underbegreber

  • anretning: ret el. måltid som er pænt anrettet på en tallerke ...
  • aspic: koldt kød, fisk e.l. i gelé, tillavet i en form og ...
  • bankekød: varm madret bestående af tynde skiver oksekød der ...
  • benløse fugle: madret bestående af ca. 1 cm tykke skiver af oksek ...
  • biksemad og pytipande: varm ret af kødrester og kogte kartofler der skære ...
  • blomkålsgratin: madret bestående af blomkål der gratineres i ovn m ...
  • blæksprutteringe: en blækspruttes krop (el. arme) der er skåret i ri ...
  • brunet/brun kartoffel: lille, rund kogt kartoffel stegt i karamelliseret ...
  • brunkål: madret bestående af hvidkål der er skåret i (tynde ...
  • brændende kærlighed: varm madret bestående af kartoffelmos med stegte b ...
  • bøfsandwich, burger og hamburger: madret bestående af en flækket blød bolle der er l ...
  • bøf: stegt skive kød, især oksekød, der spises som hove ...
  • bøf: rund, flad klump af hakket oksekød der steges og s ...
  • carpaccio: madret af tynde skiver rå kalve- el. oksefilet el. ...
  • chopsuey: kinesisk madret bestående af stegte kødstykker og ...
  • couscous: nordafrikansk madret der består af dampet couscous ...
  • dagens ret: en (varm) madret som et cafeteria e.l. tilbyder ti ...
  • dessert og efterret: ret der spises som afslutning på et (større) målti ...
  • dolmer og kåldolmer: madret der består af fars, grøntsagsfyld e.l. der ...
  • efterret: den anden ret i et måltid bestående af flere rette ...
  • egnsret: madret der er karakteristisk for en bestemt egn
  • enchilada: madret bestående af en majspandekage med kød- el. ...
  • falafel: lille stærkt krydret, friturestegt bolle af mosede ...
  • farsbrød: madret bestående af en kødfars der formes til et b ...
  • farsret: madret med kødfars som hovedingrediens, fx frikade ...
  • finke: madret af kogt, hakket kød og indmad fra svin der ...
  • fiskefad: madret bestående af fisk med grøntsager el. sovs d ...
  • fiskefilet: madret tilberedt af denne råvare, fx ved panering ...
  • fiskegryde: madret lavet af stykker af fisk og grøntsager der ...
  • fiskeret: madret der indeholder fisk
  • fondue: madret der består af små stykker kød, grøntsager, ...
  • forloren hare: madret bestående af en fars af oksekød og svinekød ...
  • forloren skildpadde: madret baseret på kalvekød, -hoved og -tunge, der ...
  • forret: mindre madret der serveres før hovedretten
  • forårsrulle: madret bestående af en slags pandekage rullet om s ...
  • frikadelle: kugle el. lille klump af fars der er stegt på pand ...
  • frikandeau: madret af skært, spækket kalvekød skåret i skiver ...
  • frikassé: varm ret af kogt hønse-, kalve- el. lammekød i grø ...
  • frokostret: let, kold el. lun madret der indtages til frokost
  • færdig middagsret og færdigret: madret der købes færdiglavet og kun skal varmes op ...
  • gode ben: madret af kødfulde, stegte ben, fx nøgleben fra sv ...
  • gratin: madret bestående af grøntsager, fisk e.l. der grat ...
  • gravlaks: laks der er gnedet med salt, sukker, dild og evt. ...
  • grillret: (ingen definition)
  • grisetæer: kold madret bestående af grisefødder der er kogt m ...
  • gryderet: varm madret hvis ingredienser er tilberedt i én og ...
  • frugtgrød og grød: madret tilberedt af frugt el. bær, der koges med v ...
  • grød: varm madret tilberedt af fx gryn el. mel, der koge ...
  • grønlangkål og langkål: madret der består af kogt, hakket grønkål i en (ty ...
  • grøntsagsret: madret der har grøntsager som hovedingrediens og i ...
  • hachis: madret af hakkede (stegte el. kogte) kødlevninger ...
  • herreret: lækker og mættende (traditionel) madret
  • hors d'oeuvre: lille madret der serveres inden et større måltid
  • hovedret: den største og mest mættende ret i et frokost- el. ...
  • hummus og TOP: puré af kogte kikærter tilsat olie, citron, hvidlø ...
  • hverdagsret: almindelig madret der serveres til hverdag
  • kanapé: lille stykke lyst brød uden skorpe, ristet og bela ...
  • karbonade: flad klump af hakket kalve- el. svinekød der (pane ...
  • kartoffelgratin: madret bestående af kartofler i skiver der gratine ...
  • kartoffelmos: ret bestående af kogte, mosede kartofler der er pi ...
  • kartoffelpandekage: revet kartoffel stegt på pande og brugt som tilbeh ...
  • kartoffelret: madret med kartofler som en vigtig ingrediens
  • kartoffelsalat: ret som bruges som tilbehør, og som typisk består ...
  • kartoffelsalat: ret af kogte kartofler skåret i skiver og blandet ...
  • kebab og shishkebab: madret der består af krydret kød som er grillet sa ...
  • klipfisk: madret bestående af saltet og tørret fisk som er u ...
  • krebinet: rund, flad klump af hakket kalve- el. svinekød der ...
  • kyllingeret: madret der indeholder kogt el. stegt kylling
  • kålroulette: lille kugle af kødfars der er omviklet med kålblad ...
  • kødrand: madret af fars kogt i vandbad i en randform
  • kødret: madret der indeholder kød
  • lasagne: madret bestående af kogte pastaplader lagt i lag m ...
  • hofret, livret og yndlingsret: madret som man sætter særlig stor pris på
  • mad, smørrebrød og snitte: skive brød (oftest rugbrød) med fedtstof og pålæg ...
  • madglæde: lækker madret
  • middagsret: (varm) ret der indtages som aftensmad
  • millionbøf: madret af hakket oksekød i brun sovs
  • mixed grill: madret bestående af forskellige stykker grillstegt ...
  • mousse: let og luftig madret af hakket kød, indmad, fisk e ...
  • musaka: ovnbagt madret bestående af aubergine- el. kartoff ...
  • nasi goreng: indonesisk madret bestående af stegte ris blandet ...
  • nationalret: madret der er meget udbredt og populær i et bestem ...
  • omelet: madret bestående af sammenpiskede æg der bages på ...
  • ossobuco: madret af tykke skiver kalve- el. okseskank med ma ...
  • ostebord: (ingen definition)
  • ovnret: madret tilberedt i ovn
  • paella: spansk madret der består af ris, kød fra fjerkræ, ...
  • pariserbøf: madret bestående af en hakkebøf der er lagt på et ...
  • pastaret: madret med pasta som hovedingrediens
  • pemmikan: magert, tørret og hakket kød blandet med fedt og e ...
  • pirog: opr. russisk madret der består af et stykke butter ...
  • pizza: madret bestående af en flad, tynd og rund bund af ...
  • plukfisk: madret lavet af (rester af) kogt fisk pillet i små ...
  • raclette: madret af ost der smeltes over åben ild på en særl ...
  • ravioli: madret bestående af kogt ravioli med tomatsovs e.l ...
  • rejecocktail: let madret bestående af kogte, pillede rejer der e ...
  • risotto: madret som består af ris der er kogt i bouillon (o ...
  • risret: madret med ris som en vigtig ingrediens
  • roulade: madret bestående af en skive kød, fisk e.l. der er ...
  • roulette: lille kogt el. stegt kugle af kødfars
  • råkost: rå grøntsager og frugt
  • råkost: salat af rå, revne el. fintsnittede grøntsager el. ...
  • røræg: madret bestående af æg rørt sammen med fx vand el. ...
  • salat: kold madret af forskellige rå el. kogte grøntsager ...
  • samosa: friturestegt trekant af fillodej med krydret fyld ...
  • sandwich: to stykker brød lagt sammen om pålæg el. fyld af f ...
  • shawarma: madret af marineret okse- el. lammekød som er steg ...
  • sildesalat: salat bestående af stykker af (marineret) sild i e ...
  • skidne æg: madret af kogte halverede æg der serveres i sennep ...
  • slankeret: (ingen definition)
  • slikporre: madret bestående af den nederste, hvide del af por ...
  • smilende æg: kogt æg hvis blomme kun er halvt stivnet
  • soufflé: madret som bages i en ovn, og som består af en luf ...
  • souvlaki: græsk madret bestående af marinerede kødstykker de ...
  • spaghetti: madret bestående af denne form for pasta serveret ...
  • spaghettiret: madret med spaghetti som hovedingrediens
  • spejlæg: madret bestående af et æg der er slået ud og stegt ...
  • steak: stegt skive kød der spises som hovedret
  • stegt flæsk: madret der består af stegte skiver af stribet og e ...
  • stjerneskud: madret bestående af en stegt og en kogt rødspættef ...
  • stuvning: madret af stuvede grøntsager el. kødstykker
  • suppe: madret bestående af vand kogt sammen med grøntsage ...
  • surkål: madret bestående af fint skåret hvidkål el. spidsk ...
  • sushi: japansk mad bestående af rå el. marineret fisk der ...
  • sylte: madret af kogt, ituskåret kød (ofte kødet fra et s ...
  • taco: madret bestående af sprøde fladbrød af majsmel med ...
  • tapas: små retter i form af fx pølse, skinke el. oliven d ...
  • tartelet: lille, bagt skal af butterdej der serveres med for ...
  • terrine: madret der tilberedes af hakket kød, fisk el. grøn ...
  • toast: ristet (hvidt) brød, spises som morgenmad el. med ...
  • tomatsalat: madret af rå tomater skåret i stykker og blandet m ...
  • tærte: madret bestående af en bund af mør- el. butterdej ...
  • vegetarret: madret der ikke indeholder kød; vegetarisk ret
  • vildtret: madret med kød fra vildt
  • wienerschnitzel: madret bestående af en skive stegt, paneret kalvek ...
  • wokret: (ingen definition)
  • ål i gelé: madret bestående af kogt, marineret ål i en gelé l ...
  • æbleflæsk: madret bestående af kogte, ituskårne æbler (der ev ...
  • æggekage: madret af æg, mælk og evt. mel der piskes sammen o ...
  • æggestand: madret af æg der er blandet med mælk el. fløde, ev ...
  • øllebrød: madret fremstillet af rugbrød der lægges i blød i ...

Egenskaber

Madvare