Substantiv
madret
mad som er tilberedt el. anrettet for sig selv, og ...
Synonymer
retI en sætning
- Restauranten byder på tre menuer à tre retter, en lille til 148 kr., en stor til 275 kr. og den helt store Grand Menu til 395 kr.
Alignering
Det Engelske Wordnet har begreber der svarer til det Danske:- → (Engelsk) dish: a particular item of prepared food
Underbegreber
- anretning: ret el. måltid som er pænt anrettet på en tallerke ...
- aspic: koldt kød, fisk e.l. i gelé, tillavet i en form og ...
- bankekød: varm madret bestående af tynde skiver oksekød der ...
- benløse fugle: madret bestående af ca. 1 cm tykke skiver af oksek ...
- biksemad og pytipande: varm ret af kødrester og kogte kartofler der skære ...
- blomkålsgratin: madret bestående af blomkål der gratineres i ovn m ...
- blæksprutteringe: en blækspruttes krop (el. arme) der er skåret i ri ...
- brunet/brun kartoffel: lille, rund kogt kartoffel stegt i karamelliseret ...
- brunkål: madret bestående af hvidkål der er skåret i (tynde ...
- brændende kærlighed: varm madret bestående af kartoffelmos med stegte b ...
- bøfsandwich, burger og hamburger: madret bestående af en flækket blød bolle der er l ...
- bøf: stegt skive kød, især oksekød, der spises som hove ...
- bøf: rund, flad klump af hakket oksekød der steges og s ...
- carpaccio: madret af tynde skiver rå kalve- el. oksefilet el. ...
- chopsuey: kinesisk madret bestående af stegte kødstykker og ...
- couscous: nordafrikansk madret der består af dampet couscous ...
- dagens ret: en (varm) madret som et cafeteria e.l. tilbyder ti ...
- dessert og efterret: ret der spises som afslutning på et (større) målti ...
- dolmer og kåldolmer: madret der består af fars, grøntsagsfyld e.l. der ...
- efterret: den anden ret i et måltid bestående af flere rette ...
- egnsret: madret der er karakteristisk for en bestemt egn
- enchilada: madret bestående af en majspandekage med kød- el. ...
- falafel: lille stærkt krydret, friturestegt bolle af mosede ...
- farsbrød: madret bestående af en kødfars der formes til et b ...
- farsret: madret med kødfars som hovedingrediens, fx frikade ...
- finke: madret af kogt, hakket kød og indmad fra svin der ...
- fiskefad: madret bestående af fisk med grøntsager el. sovs d ...
- fiskefilet: madret tilberedt af denne råvare, fx ved panering ...
- fiskegryde: madret lavet af stykker af fisk og grøntsager der ...
- fiskeret: madret der indeholder fisk
- fondue: madret der består af små stykker kød, grøntsager, ...
- forloren hare: madret bestående af en fars af oksekød og svinekød ...
- forloren skildpadde: madret baseret på kalvekød, -hoved og -tunge, der ...
- forret: mindre madret der serveres før hovedretten
- forårsrulle: madret bestående af en slags pandekage rullet om s ...
- frikadelle: kugle el. lille klump af fars der er stegt på pand ...
- frikandeau: madret af skært, spækket kalvekød skåret i skiver ...
- frikassé: varm ret af kogt hønse-, kalve- el. lammekød i grø ...
- frokostret: let, kold el. lun madret der indtages til frokost
- færdig middagsret og færdigret: madret der købes færdiglavet og kun skal varmes op ...
- gode ben: madret af kødfulde, stegte ben, fx nøgleben fra sv ...
- gratin: madret bestående af grøntsager, fisk e.l. der grat ...
- gravlaks: laks der er gnedet med salt, sukker, dild og evt. ...
- grillret: (ingen definition)
- grisetæer: kold madret bestående af grisefødder der er kogt m ...
- gryderet: varm madret hvis ingredienser er tilberedt i én og ...
- frugtgrød og grød: madret tilberedt af frugt el. bær, der koges med v ...
- grød: varm madret tilberedt af fx gryn el. mel, der koge ...
- grønlangkål og langkål: madret der består af kogt, hakket grønkål i en (ty ...
- grøntsagsret: madret der har grøntsager som hovedingrediens og i ...
- hachis: madret af hakkede (stegte el. kogte) kødlevninger ...
- herreret: lækker og mættende (traditionel) madret
- hors d'oeuvre: lille madret der serveres inden et større måltid
- hovedret: den største og mest mættende ret i et frokost- el. ...
- hummus og TOP: puré af kogte kikærter tilsat olie, citron, hvidlø ...
- hverdagsret: almindelig madret der serveres til hverdag
- kanapé: lille stykke lyst brød uden skorpe, ristet og bela ...
- karbonade: flad klump af hakket kalve- el. svinekød der (pane ...
- kartoffelgratin: madret bestående af kartofler i skiver der gratine ...
- kartoffelmos: ret bestående af kogte, mosede kartofler der er pi ...
- kartoffelpandekage: revet kartoffel stegt på pande og brugt som tilbeh ...
- kartoffelret: madret med kartofler som en vigtig ingrediens
- kartoffelsalat: ret som bruges som tilbehør, og som typisk består ...
- kartoffelsalat: ret af kogte kartofler skåret i skiver og blandet ...
- kebab og shishkebab: madret der består af krydret kød som er grillet sa ...
- klipfisk: madret bestående af saltet og tørret fisk som er u ...
- krebinet: rund, flad klump af hakket kalve- el. svinekød der ...
- kyllingeret: madret der indeholder kogt el. stegt kylling
- kålroulette: lille kugle af kødfars der er omviklet med kålblad ...
- kødrand: madret af fars kogt i vandbad i en randform
- kødret: madret der indeholder kød
- lasagne: madret bestående af kogte pastaplader lagt i lag m ...
- hofret, livret og yndlingsret: madret som man sætter særlig stor pris på
- mad, smørrebrød og snitte: skive brød (oftest rugbrød) med fedtstof og pålæg ...
- madglæde: lækker madret
- middagsret: (varm) ret der indtages som aftensmad
- millionbøf: madret af hakket oksekød i brun sovs
- mixed grill: madret bestående af forskellige stykker grillstegt ...
- mousse: let og luftig madret af hakket kød, indmad, fisk e ...
- musaka: ovnbagt madret bestående af aubergine- el. kartoff ...
- nasi goreng: indonesisk madret bestående af stegte ris blandet ...
- nationalret: madret der er meget udbredt og populær i et bestem ...
- omelet: madret bestående af sammenpiskede æg der bages på ...
- ossobuco: madret af tykke skiver kalve- el. okseskank med ma ...
- ostebord: (ingen definition)
- ovnret: madret tilberedt i ovn
- paella: spansk madret der består af ris, kød fra fjerkræ, ...
- pariserbøf: madret bestående af en hakkebøf der er lagt på et ...
- pastaret: madret med pasta som hovedingrediens
- pemmikan: magert, tørret og hakket kød blandet med fedt og e ...
- pirog: opr. russisk madret der består af et stykke butter ...
- pizza: madret bestående af en flad, tynd og rund bund af ...
- plukfisk: madret lavet af (rester af) kogt fisk pillet i små ...
- raclette: madret af ost der smeltes over åben ild på en særl ...
- ravioli: madret bestående af kogt ravioli med tomatsovs e.l ...
- rejecocktail: let madret bestående af kogte, pillede rejer der e ...
- risotto: madret som består af ris der er kogt i bouillon (o ...
- risret: madret med ris som en vigtig ingrediens
- roulade: madret bestående af en skive kød, fisk e.l. der er ...
- roulette: lille kogt el. stegt kugle af kødfars
- råkost: rå grøntsager og frugt
- råkost: salat af rå, revne el. fintsnittede grøntsager el. ...
- røræg: madret bestående af æg rørt sammen med fx vand el. ...
- salat: kold madret af forskellige rå el. kogte grøntsager ...
- samosa: friturestegt trekant af fillodej med krydret fyld ...
- sandwich: to stykker brød lagt sammen om pålæg el. fyld af f ...
- shawarma: madret af marineret okse- el. lammekød som er steg ...
- sildesalat: salat bestående af stykker af (marineret) sild i e ...
- skidne æg: madret af kogte halverede æg der serveres i sennep ...
- slankeret: (ingen definition)
- slikporre: madret bestående af den nederste, hvide del af por ...
- smilende æg: kogt æg hvis blomme kun er halvt stivnet
- soufflé: madret som bages i en ovn, og som består af en luf ...
- souvlaki: græsk madret bestående af marinerede kødstykker de ...
- spaghetti: madret bestående af denne form for pasta serveret ...
- spaghettiret: madret med spaghetti som hovedingrediens
- spejlæg: madret bestående af et æg der er slået ud og stegt ...
- steak: stegt skive kød der spises som hovedret
- stegt flæsk: madret der består af stegte skiver af stribet og e ...
- stjerneskud: madret bestående af en stegt og en kogt rødspættef ...
- stuvning: madret af stuvede grøntsager el. kødstykker
- suppe: madret bestående af vand kogt sammen med grøntsage ...
- surkål: madret bestående af fint skåret hvidkål el. spidsk ...
- sushi: japansk mad bestående af rå el. marineret fisk der ...
- sylte: madret af kogt, ituskåret kød (ofte kødet fra et s ...
- taco: madret bestående af sprøde fladbrød af majsmel med ...
- tapas: små retter i form af fx pølse, skinke el. oliven d ...
- tartelet: lille, bagt skal af butterdej der serveres med for ...
- terrine: madret der tilberedes af hakket kød, fisk el. grøn ...
- toast: ristet (hvidt) brød, spises som morgenmad el. med ...
- tomatsalat: madret af rå tomater skåret i stykker og blandet m ...
- tærte: madret bestående af en bund af mør- el. butterdej ...
- vegetarret: madret der ikke indeholder kød; vegetarisk ret
- vildtret: madret med kød fra vildt
- wienerschnitzel: madret bestående af en skive stegt, paneret kalvek ...
- wokret: (ingen definition)
- ål i gelé: madret bestående af kogt, marineret ål i en gelé l ...
- æbleflæsk: madret bestående af kogte, ituskårne æbler (der ev ...
- æggekage: madret af æg, mælk og evt. mel der piskes sammen o ...
- æggestand: madret af æg der er blandet med mælk el. fløde, ev ...
- øllebrød: madret fremstillet af rugbrød der lægges i blød i ...