Substantiv

grød 2

varm madret tilberedt af fx gryn el. mel, der koge ...

I en sætning

  • Kom havregryn og vand i en gryde. Rør og kog til grøden er tilpas tyk

Placering

grød har 4 overbegreber (retfødenæringmasse)

Underbegreber

  • boghvedegrød: grød kogt af boghvedegryn og mælk
  • byggrød: (ingen definition)
  • fløjlsgrød: grød af smør og mel, der bages op og iblandes mælk
  • havregrød: grød kogt af havregryn og vand el. mælk
  • majsgrød: grød el. vælling kogt af maizena og brugt som mad ...
  • majsgrød: grød kogt af majsmel og vand, mælk e.l.
  • mælkemad: grød, vælling e.l. der især består af mælk
  • polenta: gul, fast grød kogt af malede majskorn og evt. skå ...
  • risengrød: (tyk) grød kogt af ris og mælk
  • rugmelsgrød: (ingen definition)
  • rødgrød: grød tilberedt af saften fra bær, fx ribs, hindbær ...
  • sødgrød: grød af gryn, ofte byggryn, der er kogt i sødmælk
  • vandgrød: grød kogt af vand og byggryn; tilsættes evt. rosin ...
  • vælling: tyndtflydende grød der består af mælk kogt med gry ...
  • æblegrød: grød der er kogt af udskårne æblestykker og tilsat ...

Egenskaber

Madvare, Artefakt og Substans