Substantiv
grød 2
varm madret tilberedt af fx gryn el. mel, der koge ...
I en sætning
- Kom havregryn og vand i en gryde. Rør og kog til grøden er tilpas tyk
Underbegreber
- boghvedegrød: grød kogt af boghvedegryn og mælk
- byggrød: (ingen definition)
- fløjlsgrød: grød af smør og mel, der bages op og iblandes mælk
- havregrød: grød kogt af havregryn og vand el. mælk
- majsgrød: grød el. vælling kogt af maizena og brugt som mad ...
- majsgrød: grød kogt af majsmel og vand, mælk e.l.
- mælkemad: grød, vælling e.l. der især består af mælk
- polenta: gul, fast grød kogt af malede majskorn og evt. skå ...
- risengrød: (tyk) grød kogt af ris og mælk
- rugmelsgrød: (ingen definition)
- rødgrød: grød tilberedt af saften fra bær, fx ribs, hindbær ...
- sødgrød: grød af gryn, ofte byggryn, der er kogt i sødmælk
- vandgrød: grød kogt af vand og byggryn; tilsættes evt. rosin ...
- vælling: tyndtflydende grød der består af mælk kogt med gry ...
- æblegrød: grød der er kogt af udskårne æblestykker og tilsat ...