Substantiv

sovs 2

(tyktflydende) væske med en særlig smag, brugt som ...

I en sætning

  • Skønt kartoflerne var eksploderet, frikadellerne sorte som kul og sovsen klumpet og tyk som havregrød, smagte maden herligt
  • I dag er sovsen ofte erstattet med en slags dressing

Placering

sovs har 5 overbegreber (tilbehørfødemiddelfødenæringmasse)

Alignering

Det Engelske Wordnet har begreber der svarer til det Danske:
  • (Engelsk) sauce: flavorful relish or dressing or topping served as an accompaniment to food

Underbegreber

  • afbagning: sovs tilberedt af smeltet fedtstof, mel og mælk el ...
  • bearnaise og bearnaisesauce: lys sovs af bl.a. smør og æggeblommer, med en kara ...
  • bechamelsauce og TOP: lys opbagt sovs
  • brun sovs: (tyktflydende) sovs lavet af stegesky el. kødkraft ...
  • dyppelse: sovs el. dressing som ledsager en madret
  • engelsk sovs/sauce: tynd, stærkt krydret sovs der bruges i madlavninge ...
  • hollandaise: lys sovs tyknet med æggeblommer og smagt til med b ...
  • kaperssovs: opbagt sovs tilsat kapers og brugt som tilbehør ti ...
  • kødsovs: sovs med hakket kød, tomater m.m. der spises samme ...
  • løgsovs: opbagt sovs tilsat svitsede løg
  • opbagning: sovs tilberedt ved at sammenrøre smeltet fedtstof ...
  • peberrodssovs: hvid, opbagt sovs der er smagt til med peberrod
  • pebersovs: sovs tilberedt med peberkorn el. peberfrugter
  • persillesovs: lys opbagt sovs smagt til med hakket persille
  • remulade: tyk, gul, kold sovs af mayonnaise rørt op med fors ...
  • salsa: stærkt krydret mellemamerikansk sovs, ofte med tom ...
  • sauce: sovs, især særlig fin el. speciel sovs
  • sennepssovs: lys, opbagt sovs smagt til med sennep og brugt som ...
  • skysovs: tynd sovs der fremkommer når kød steges og der til ...
  • tabasco: stærk, koncentreret sovs der indeholder cayennepeb ...
  • tomatsovs: (ingen definition)
  • østerssovs: brun, tyktflydende sovs fremstillet af bl.a. øster ...

Egenskaber

Madvare, Artefakt og Substans