Substantiv
sovs 2
(tyktflydende) væske med en særlig smag, brugt som ...
I en sætning
- Skønt kartoflerne var eksploderet, frikadellerne sorte som kul og sovsen klumpet og tyk som havregrød, smagte maden herligt
- I dag er sovsen ofte erstattet med en slags dressing
Alignering
Det Engelske Wordnet har begreber der svarer til det Danske:- → (Engelsk) sauce: flavorful relish or dressing or topping served as an accompaniment to food
Underbegreber
- afbagning: sovs tilberedt af smeltet fedtstof, mel og mælk el ...
- bearnaise og bearnaisesauce: lys sovs af bl.a. smør og æggeblommer, med en kara ...
- bechamelsauce og TOP: lys opbagt sovs
- brun sovs: (tyktflydende) sovs lavet af stegesky el. kødkraft ...
- dyppelse: sovs el. dressing som ledsager en madret
- engelsk sovs/sauce: tynd, stærkt krydret sovs der bruges i madlavninge ...
- hollandaise: lys sovs tyknet med æggeblommer og smagt til med b ...
- kaperssovs: opbagt sovs tilsat kapers og brugt som tilbehør ti ...
- kødsovs: sovs med hakket kød, tomater m.m. der spises samme ...
- løgsovs: opbagt sovs tilsat svitsede løg
- opbagning: sovs tilberedt ved at sammenrøre smeltet fedtstof ...
- peberrodssovs: hvid, opbagt sovs der er smagt til med peberrod
- pebersovs: sovs tilberedt med peberkorn el. peberfrugter
- persillesovs: lys opbagt sovs smagt til med hakket persille
- remulade: tyk, gul, kold sovs af mayonnaise rørt op med fors ...
- salsa: stærkt krydret mellemamerikansk sovs, ofte med tom ...
- sauce: sovs, især særlig fin el. speciel sovs
- sennepssovs: lys, opbagt sovs smagt til med sennep og brugt som ...
- skysovs: tynd sovs der fremkommer når kød steges og der til ...
- tabasco: stærk, koncentreret sovs der indeholder cayennepeb ...
- tomatsovs: (ingen definition)
- østerssovs: brun, tyktflydende sovs fremstillet af bl.a. øster ...