Substantiv

brød 4

fødemiddel fremstillet ved at en dej af mel, væske ...

I en sætning

  • Motellet duftede sådan af frisk brød. De havde nok sat kaffen over nu

Placering

brød har 5 overbegreber (bagværkfødemiddelfødenæringmasse)

Alignering

Det Engelske Wordnet har begreber der svarer til det Danske:
  • (Engelsk) bread, breadstuff og staff of life: food made from dough of flour or meal and usually raised with yeast or baking powder and then baked

Underbegreber

  • bagerbrød: brød der sædvanligvis er bagt i et mindre bageri o ...
  • beskøjt: tørt, hårdt brød med stor holdbarhed
  • bolle: lille blødt, rundet brød der typisk skæres over i ...
  • fladbrød: brød der er bagt i meget tynde, sprøde skiver og s ...
  • franskbrød: hvidt brød bagt af en dej fremstillet af hvedemel, ...
  • fuldkornsbrød: brød bagt med fuldkornsmel
  • giffel: lille aflangt brød bagt af gærdej, tykkere på midt ...
  • grahamsbrød: brød bagt med grahamsmel
  • grovbrød: brød der er bagt med groft mel og evt. kerner
  • hvedebrød: brød bagt med hvedemel
  • håndværker: et stykke morgenbrød af butterdej der er foldet og ...
  • klidbrød: brød der indeholder klid
  • kløben: aflangt, krydret og sødt brød, fx med rosiner, nød ...
  • knækbrød: sprødt brød der er bagt i tynde skiver, med begræn ...
  • kuvertbrød: lille brød der spises til en forret, fx suppe el. ...
  • landbrød: stort (rundt) brød der er bagt med sigtemel el. an ...
  • morgenbrød: bagerbrød som man spiser til morgenmad
  • papadam: papirtyndt, sprødt indisk brød på størrelse med en ...
  • pitabrød: lille fladt, rundt og hult brød der som regel skær ...
  • pølsebrød: lille blødt, aflangt brød som serveres til kogte e ...
  • rugbrød og rugbrøds-: mørkt og fast (surdejs)brød med et stort indhold a ...
  • rundstykke: rundt stykke morgenbrød med sprød skorpe, ofte dry ...
  • sandwichbrød: let, hvidt brød der sælges i kvadratiske skiver og ...
  • sigtebrød: lyst brød bagt med sigtemel og hvedemel
  • skorpe: et stykke tørt, gammelt brød
  • skorpe: lille, hårdt brød der er bagt, flækket og ristet s ...
  • smørbirkes: et stykke morgenbrød hvor gærdejen er udrullet med ...
  • snobrød: lille brød af franskbrødsdej der er viklet om en a ...
  • solsikkebrød: brød med indhold af solsikkekerner
  • surbrød: brød der bages med grove melsorter, fx sigtemel, o ...
  • birkes og tebirkes: et stykke morgenbrød af butterdej der er foldet og ...
  • toastbrød: let, hvidt brød der sælges i kvadratiske skiver og ...
  • trekornsbrød: halvgroft brød der er bagt af hvedemel blandet med ...
  • valnøddebrød: (ingen definition)

Egenskaber

Madvare, Artefakt og Objekt