Substantiv

kødstykke

(ingen definition)

Synonymer

udskæring

I en sætning

  • Skinke –- en af de magreste udskæringer fra den gode danske gris

Placering

kødstykke har 5 overbegreber (kødfødemiddelfødenæringmasse)

Underbegreber

  • T-bone-steak: ca. 2 cm tyk skive oksetyndsteg hvor benet har for ...
  • bov: kød fra denne legemsdel
  • bovblad: denne knogle samt kødet på den betragtet som madva ...
  • bryst: kød som sidder på et (slagtet) dyrs bryst
  • brystkød: kød som sidder på et (slagtet) dyrs bryst
  • bøf: stegt skive kød, især oksekød, der spises som hove ...
  • cordon bleu: tynd skive af kalv (el. kylling) foldet omkring en ...
  • cuvette: kødstykke på den øverste og bageste del af låret p ...
  • engelsk bøf: stegt skive oksekød der typisk serveres med kartof ...
  • escalope: tynd skive af skært kød, typisk kalvekød, der kan ...
  • filet: (langt, smalt) stykke benfrit kød udskåret fra fis ...
  • flæskeside: stort sammenhængende stykke kød fra siden af et sv ...
  • halestykke: stykke kød der sidder tættest på el. udgør halen p ...
  • hamburgerryg: saltet og røget svinekam
  • hoved: (kød fra) et dyrs hoved anvendt til madlavning
  • højreb og oksehøjreb: kødstykke fra den forreste del af ryggen på en oks ...
  • kalkunlår: lår, især underlår, fra en kalkun
  • kalvefilet: langt, smalt stykke skært kød udskåret langs rygra ...
  • kalveinderlår: skært kalvekød udskåret fra inderlåret
  • kam: kødfuld udskæring af rygmuskel på svin, okse el. k ...
  • klump: kødstykke på den forreste del af låret på bagbenet ...
  • kotelet: skive af kød, oftest udskåret så det hænger fast p ...
  • kyllingelår: lår, især underlår, fra en kylling
  • kødklump: klump kød
  • kølle: lår og tilstødende kødstykker på et slagtet dyr, f ...
  • lammelår: lårstykke fra et lam, ofte udbenet og skiveskåret
  • lår: kødstykke fra benet på en kylling el. andet fjerkr ...
  • lårstykke: kødstykke fra benet på en kylling el. andet fjerkr ...
  • lårtunge: tungeformet kødstykke fra låret på kvæg
  • medaljon: tyk, rund skive af skært kød til stegning
  • mellemkam: stykke kød udskåret af den midterste del af rygsty ...
  • mellemskær: det stykke kød som sidder mellem hals og bov på en ...
  • mørbrad: aflangt, mørt og benløst stykke kød fra fx et svin ...
  • nakkefilet og nakkekam: fedtmarmoreret udskæring af svinekød mellem kammen ...
  • oksehale: kød (med halehvirvler) fra en sådan hale
  • okseskank: (ingen definition)
  • overlår: kødstykke bestående af den øverste del, det egentl ...
  • ribben: et stykke kød, ofte fra et svin, som indbefatter e ...
  • schnitzel: skive af lyst kød der (paneres og) steges
  • skank: del af for- el. bagbenet med påsiddende kød fra fx ...
  • skinke: kød udskåret af låret af et svin
  • skinke: lår af et svin brugt som madvare
  • slag: kødstykke der sidder på undersiden af et slagtedyr ...
  • småkød: små stykker kød der fremkommer ved udskæring af st ...
  • snitte: udskåret kødstykke på halsen under kæben på et svi ...
  • spidsbryst: stykke oksekød fra den forreste og øverste del af ...
  • steak: stegt skive kød der spises som hovedret
  • steg: stort stykke kød el. helt fjerkræ der steges i ovn ...
  • stribet flæsk: kød med tykke lag af fedt som udskæres fra den und ...
  • svinekam: udskæring af magert svinekød fra midten af ryggen ...
  • tunge: madret af tungen fra kvæg
  • tværreb: kødstykke fra siden af forkroppen på en okse
  • tykkam: udskæring af okse- el. kalvekød mellem højreb og h ...
  • tyksteg: kødstykke på den øverste og bageste del af ryggen ...
  • tyndsteg: kødstykke på den øverste og bageste del af ryggen ...
  • underlår: kødstykke bestående af den underste del af benet ( ...
  • vinge: kødstykke på en vinge på en kylling el. andet fjer ...

Egenskaber

Dyr, Madvare og Del