Substantiv
kødstykke
(ingen definition)
Synonymer
udskæringI en sætning
- Skinke - en af de magreste udskæringer fra den gode danske gris
Underbegreber
- T-bone-steak: ca. 2 cm tyk skive oksetyndsteg hvor benet har for ...
- bov: kød fra denne legemsdel
- bovblad: denne knogle samt kødet på den betragtet som madva ...
- bryst: kød som sidder på et (slagtet) dyrs bryst
- brystkød: kød som sidder på et (slagtet) dyrs bryst
- bøf: stegt skive kød, især oksekød, der spises som hove ...
- cordon bleu: tynd skive af kalv (el. kylling) foldet omkring en ...
- cuvette: kødstykke på den øverste og bageste del af låret p ...
- engelsk bøf: stegt skive oksekød der typisk serveres med kartof ...
- escalope: tynd skive af skært kød, typisk kalvekød, der kan ...
- filet: (langt, smalt) stykke benfrit kød udskåret fra fis ...
- flæskeside: stort sammenhængende stykke kød fra siden af et sv ...
- halestykke: stykke kød der sidder tættest på el. udgør halen p ...
- hamburgerryg: saltet og røget svinekam
- hoved: (kød fra) et dyrs hoved anvendt til madlavning
- højreb og oksehøjreb: kødstykke fra den forreste del af ryggen på en oks ...
- kalkunlår: lår, især underlår, fra en kalkun
- kalvefilet: langt, smalt stykke skært kød udskåret langs rygra ...
- kalveinderlår: skært kalvekød udskåret fra inderlåret
- kam: kødfuld udskæring af rygmuskel på svin, okse el. k ...
- klump: kødstykke på den forreste del af låret på bagbenet ...
- kotelet: skive af kød, oftest udskåret så det hænger fast p ...
- kyllingelår: lår, især underlår, fra en kylling
- kødklump: klump kød
- kølle: lår og tilstødende kødstykker på et slagtet dyr, f ...
- lammelår: lårstykke fra et lam, ofte udbenet og skiveskåret
- lår: kødstykke fra benet på en kylling el. andet fjerkr ...
- lårstykke: kødstykke fra benet på en kylling el. andet fjerkr ...
- lårtunge: tungeformet kødstykke fra låret på kvæg
- medaljon: tyk, rund skive af skært kød til stegning
- mellemkam: stykke kød udskåret af den midterste del af rygsty ...
- mellemskær: det stykke kød som sidder mellem hals og bov på en ...
- mørbrad: aflangt, mørt og benløst stykke kød fra fx et svin ...
- nakkefilet og nakkekam: fedtmarmoreret udskæring af svinekød mellem kammen ...
- oksehale: kød (med halehvirvler) fra en sådan hale
- okseskank: (ingen definition)
- overlår: kødstykke bestående af den øverste del, det egentl ...
- ribben: et stykke kød, ofte fra et svin, som indbefatter e ...
- schnitzel: skive af lyst kød der (paneres og) steges
- skank: del af for- el. bagbenet med påsiddende kød fra fx ...
- skinke: kød udskåret af låret af et svin
- skinke: lår af et svin brugt som madvare
- slag: kødstykke der sidder på undersiden af et slagtedyr ...
- småkød: små stykker kød der fremkommer ved udskæring af st ...
- snitte: udskåret kødstykke på halsen under kæben på et svi ...
- spidsbryst: stykke oksekød fra den forreste og øverste del af ...
- steak: stegt skive kød der spises som hovedret
- steg: stort stykke kød el. helt fjerkræ der steges i ovn ...
- stribet flæsk: kød med tykke lag af fedt som udskæres fra den und ...
- svinekam: udskæring af magert svinekød fra midten af ryggen ...
- tunge: madret af tungen fra kvæg
- tværreb: kødstykke fra siden af forkroppen på en okse
- tykkam: udskæring af okse- el. kalvekød mellem højreb og h ...
- tyksteg: kødstykke på den øverste og bageste del af ryggen ...
- tyndsteg: kødstykke på den øverste og bageste del af ryggen ...
- underlår: kødstykke bestående af den underste del af benet ( ...
- vinge: kødstykke på en vinge på en kylling el. andet fjer ...